Čime se bavimo?
PIPILOTA je zagrebačka nevladina udruga koja se bavi edukacijom i kreativnim razvojem. Za građane kreiramo, organiziramo i provodimo radionice, akcije, događanja i edukacije.
Pritom se koristimo našim znanjima i iskustvima iz područja odgoja i obrazovanja, psihologije i psihoterapije, edukacijske rehabilitacije, umjetnosti, kulture i rada s ljudima.
Tko smo mi?
Mi smo grupa entuzijasta koja u svojim projektima surađuje s mnogim drugim istomišljenicima, stručnjacima, udrugama, organizacijama, institucijama, muzejima, pa i tvrtkama iz privatnog sektora. Osnivači udruge su Tea Lončar, Maja Maček, Martina Nemet i Marko Mavija a djelujemo od 2007. godine.
Nazvali smo se Pipilota prema Pipi Dugoj Čarapi - neobičnoj, radoznaloj, nestašnoj i ponekad neshvaćenoj djevojčici velikog srca i izuzetne snage!
Koja je naša misija?
Inovativnim stvaralaštvom, znanjem i opuštenim pristupom borimo se protiv manjkavosti suvremenog društva. Promoviramo ljudska prava, ljubav, mir i nenasilje, unosimo kreativnost u svakodnevni život. Namjera nam je povećati kvalitetu života u lokalnoj društvenoj zajednici i šire, utječući na svijest pojedinaca i usmjeravajući ih na samorazvoj.
Kroz mnoge uspješno ostvarene projekte dokazali smo svoju kreativnost, poduzetnost i odgovornost i otvoreni smo za razne suradnje!
Martina Nemet
dipl. učiteljica razredne nastave i likovne kulture
Učiteljica sam u produženom boravku zagrebačke osnovne škole, a radila sam i kao nastavnica likovne kulture, te kraće u redovitoj razrednoj nastavi.
Osim što sam dio Pipilote, gdje sam ponajviše zadužena za kreativni dio projekta, povremeno budem i ilustratorica raznih edukativnih materijala (nekoliko slikovnica, priručnika). Svoje radove, od slika do nakita i oslikane odjeće, stavljam na Facebook stranicu pod imenom Martina Nemet Art.

Kao učiteljica, volim primjenjivati učenje kroz igru, iskustveno učenje za svakodnevni život, volim koristiti suvremenu tehnologiju i nove medije te nadasve - volim istraživati i stvarati. Certificirani sam “učitelj – miritelj”, educiram se na području socijalnog poduzetništva, psihologije, umjetnosti, art terapije, pedagogije itd. Na ovom portalu i kroz Pipilotine projekte htjela bih sve to podijeliti s Vama.
Maja Maček
prof. rehabilitator – defektolog
Radim u osnovnoj školi u Zagrebu kao stručni suradnik defektolog - prof. rehabilitator.

Prošla sam edukaciju i sudjelovala kao mentor na dva projekta u UNICEF-u za HR; „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“ i „Prekini lanac“ te edukacije o vršnjačkom nasilju u okviru Psihološkog centra Tesa. U sklopu programa COMENIUS prošla sam edukaciju u Firenzi; Ecosistema bambino – Montessori edukacija.

Certificirani sam „učitelj-miritelj“. Završila sam edukaciju iz transakcijske analize - psihoterapijski pravac i trenutno sam uključena u superviziju. Želja mi je konstantno se usavršavati u području edukacijsko - rehabilitacijskog rada i psihoterapije.

Uživam u putovanjima, ljetu (ali i zimi:), upoznavanju novih mjesta i istraživanju, druženju s prijateljima, dobrim i ugodim ljudima, sviranju afričkih bubnjeva (kada se pruži prilika), heklanju, plesu. Volim usvajati nove vještine i sudjelovati u aktivnostima koje potiču osobni rast i razvoj.
Tea Lončar
profesor rehabilitator
Zaposlena sam kao profesor rehabilitator u jednom zagrebačkom Centru. Vjerujem u cjeloživotno učenje i stalni rad na sebi, te učenje novih vještina.

Prošla sam CAP-ovu edukaciju za prevenciju zlostavljanja kod djece i mladih,a preko agencije za mobilnost sudjelovala sam na ljetnoj školi u Parizu za Feuerstein medijatora (Feuerstein's Instrumental Enrichment). Također sam bila aktivni sudionik trogodišnjeg projekta ''Kolibri'' Nizozemskog Centra Visio/ Sensis i RH na uspostavljanja programa rane intervencije u RH.

Volim upoznavati nove ljude, otkrivati nove stvari, upoznavati sebe i druge, putovati na nova, neotkrivena mjesta. Volim prirodu, volim lude gradove; volim tišinu, volim žamor…a velika želja mi je naučiti napokon taj francuski!
Marko Mavija
mag.rehab.educ.
Klasa 2005.god., završio sam fakultet u Zagrebu za profesora rehabilitatora i trenutno radim u školi za djecu s intelektualnim teškoćama u razvoju.
Povremeno djelujem i kao stručni suradnik u radu s djecom predškolske dobi u vrtičkim ustanovama.
Djelujem na području Pule, istarske županije i u ulozi psihodramskog psihoterapeuta za odrasle već 4 godine.
Organizator sam terapijskih radionica na području rada na sebi te provodim individualne i grupne terapijske seanse.
Tijekom svog rasta i razvoja stjecao sam različita znanja i iskustva na području dramskog i plesnog odgoja.
Danas provodim i edukacije odgajatelja i učitelja na području dramskog odgoja kao funkcionalnog i produktivno iskustvenog alata u radu sa predškolskom i školskom djecom nižih razreda.
Na području grada Pule povremeno sam i voditelj dramskih grupa i plesnih grupa gdje prenosim svoja znanja iskustva i istražuje zajedno s polaznicima različite načine ekspresije stvarajući vezu između unutarnje i vanjske predodžbe stvarnosti.
Povremeno se uključujem i surađujem s ostalim udrugama koje promoviraju kulturu i koriste glas i tijelo kao alat izričaja.
Tada ulazim u ulogu glumca, plesača, moderatora, koordinatora, art direktora fotografije, promotora, prodavača i modnog dizajnera.
Vodilja rada i djelovanja : Igra je život, život je igra a sve u zbroju čini umjetnost osobnog dizajna.
„DESIGNE YOUR LIFE“.
PIPILOTA, © 2018.