SELF REFLECTION WORKSHOP

Piše: Marko Mavija, mag.rehab.educ.
07.08.2017. ponedjeljakTekst

U organizaciji Centra za psihodramu Zagreb pod voditeljstvom psihodramskog psihoterapeuta Marko Mavija, održat će se ciklus 8 radionica otvorenog tipa u mjesecu rujnu u Puli.
Osmišljene su u okviru stručnog usavršavanja gdje svaka radionica može biti zasebna i /ili nastavak te nadogradnja prethodnog iskustva.
Tijekom radionica polaznici će dotaknuti različite kreativne tehnike koje će djelom bit... » Pročitaj sve

Vodič kroz zagrebačke hobby art dućane

Piše: Martina Nemet, dipl. učiteljica
10.01.2017. utorakTekstKad treba nabaviti određeni materijal za kreativno izražavanje, smatram se kompetentnom osobom za savjetovanje! Što radi posla, a što radi osobnog užitka, vječito obilazim ove dućane pa sam ih odlučila sistematično pobrojati i opisati njihove karakteristike.
Po prvi put na jednom mjestu - evo liste!

Zanimljivo je da neke od trgovina nude i dodatne sadržaje, kao što su prezentacije, radionice, ... » Pročitaj sve

Kreativno razmišljanje - tehnike koje pomažu (2. dio)

Piše: Martina Nemet, dipl. učiteljica
08.01.2017. nedjeljaTekstNakon što ste se upoznali s principima kreativnog razmišljanja (u prvom dijelu teksta), predložit ću Vam neke od konkretnih tehnika koje Vas mogu potaknuti na još više kreativnosti, odnosno pomoći Vam sagledati problem iz raznih zanimljivih perspektiva. Koristite više metoda odjednom, razvijajte vlastite vježbe kreativnosti, igrajte se i maštajte!

1. Brainstorming ili „oluja ideja“

Najpoznatija tehnika kreativnog rješavanja problema je brainstorming ili oluja ideja. Iako je potekla je iz poslovnog svijeta još 1950-ih, koristi se u najrazličitijim kontekstima, od škola do velikih korporacija, a njezine se taktike i varijacije razvijaju još i danas.
» Pročitaj sve

Kreativno razmišljanje - tehnike koje pomažu (1. dio)

Piše: Martina Nemet, dipl. učiteljica
06.01.2017. petakTekstU ovom tekstu predstavit ću činjenice o kreativnosti i divergentnom mišljenju, te Vam u drugom dijelu predložiti niz zanimljivih metoda koje možete isprobati za poticanje vlastitog stvaralaštva. One se mogu koristiti za bilo kakav oblik kreativnosti; generiranje novih ideja, teorija ili izuma, umjetničko stvaralaštvo, rješavanje problema ili kao oblik terapije,relaksacije. Neke od pobrojanih tehni... » Pročitaj sve

DRAMA U TEKSTU

Piše: Marko Mavija, mag.rehab.educ.
21.12.2016. srijedaTekst

Dragi roditelji, učitelji i svi zaljubljenici u radu s djecom…
Obraćam Vam se ovim putem da vam približim zanimljiv način rada na tekstovima (kraćeg sadržaja).
Naime u svome radu nailazio sam na teškoće u usvajanju pjesmica, igrokaza i kraćih priča kod djece.
Što je uvelike doprinijelo povećanju njihovoj anksioznosti prilikom izvedba pred publikom ili ti smanjenju samopouzdanja kod njih sama pred... » Pročitaj sve

Dijete i igra

Piše: Maja Maček, prof. rehabilitator – defektolog
20.11.2016. nedjeljaTekst

Igra je najvažnija i osnovna aktivnost predškolskog i školskog djeteta. Igra je slobodna, spontana aktivnost koja proizlazi iz unutrašnje potrebe djeteta i sastavni je dio života svakog djeteta. Značaj igre je u tome što usklađuje i potiče fizički, spoznajni i socijalno – emocionalni razvoj djeteta, oslobađa od napetosti, rješava konflikte.

Dijete se igra jer se razvija, a razvija se zato što se ... » Pročitaj sve

Psihodrama kao metoda rada na sebi

Piše: Marko Mavija, mag.rehab.educ.
19.11.2016. subotaTekst

PIPILOTA, kao promotor i podržitelj ovakvog rada na sebi, unosi kraći opis o tome što je psihodrama s težnjom da svi Vi koji se budete susreli oči u oči s našom web stranicom, možete nahraniti vaša čula novom teorijom i tko zna možda i zakoračiti u novi način istraživanja sebe. Psihodrama je već par godina na dohvatu ruke Vama jer se prožela skoro kroz sve gradove Hrvatske…

Psihodrama je psihot... » Pročitaj sve

Stilovi učenja - kako ih prepoznati i koristiti

Piše: Martina Nemet, dipl. učiteljica
15.11.2016. utorakTekst

Stilove učenja znanstvenik David Kolb razvrstao je u četiri grupe: aktivisti, mislioci (reflektori), teoretičari i pragmatičari. Saznajte kako prepoznavanje stilova učenja može pomoći onome tko ima problema u učenju, odnosno svakome tko želi ostvariti potencijale.
» Pročitaj sve

Savjeti kada vašem djetetu treba samopouzdanja

Piše: Maja Maček, prof. rehabilitator – defektolog
14.11.2016. ponedjeljakTekst

I sami znate, iz vlastitog iskustva, kada se osjećate sigurnima i vjerujete da ništa ne može poći po zlu, tada vas svi prihvaćaju i jednostavno Vam sve polazi za rukom. S druge strane, nesigurnost i stalna sumnja u vlastite sposobnosti imaju upravo suprotan učinak. Sve odjednom pada u vodu, a najcrnje prognoze se ostvaruju. Niti Vašem djetetu takve situacije nisu strane.
Samopouzdanje ja čarobna... » Pročitaj sve

Vježbanje matematike pomoću kockica za društvene igre

Piše: Martina Nemet, dipl. učiteljica
06.11.2016. nedjeljaTekst

Učenje je uvijek lakše kroz igru, pogotovo kad je u krugu dragih ljudi. Dijete će biti motiviranije i lakše će usvajati znanja. Vrijeme koje provodite s djetetom njemu je nešto najdragocjenije, a znamo i sami da vremena nikad dovoljno. Zašto ne biste spojili ugodno s korisnim, igru s učenjem?

U ovom članku prikazat ću Vam nekoliko jednostavnih ideja na vježbanje matematike pomoću kockica koje s... » Pročitaj sve

PIPILOTA, © 2017.