KOMUNIKACIJA

Piše: Marko Mavija, mag.rehab.educ.
24.06.2018. nedjeljaTekst

Dragi naši čitatelji!

Evo me opet s novostima iz Poreča gdje smo organizirali veoma interesantnu radionicu.
Tema radionice " komunikacija" u trajanju 3 puna sunčana sata.
Susreo sam se s odgajateljima koji su bili veoma razigrani i voljni stjecanja novih znanja.
Dotaknuli smo se tema ( ja - ravnatelje , ja - roditelj , ja - odgajatelj , ja- kolega/e, ja-sustav ...)i uz timski rad i vođenje n... » Pročitaj sve

KREATIVNI PRISTUP U RADU S DJECOM...nastavak

Piše: Marko Mavija, mag.rehab.educ.
10.04.2018. utorakTekst

Dragi moji , evo nas opet!
Ovoga puta nalazimo se u Novakima točnije u Cerovlju gdje su radno spremne odgajateljice vrtičkih skupina potrčale u dramski svijet.
Kako im je bilo? ...ludo i nezaboravno , jer što - šta su naučile , utvrdile i nadogradile uz ples,igru,glumu i prepuno smijeha i imale su čak i priliku zaroniti u psihodramski svijet .
Kako pristupiti djeci kroz igru, umanjiti frustra... » Pročitaj sve

KREATIVNI PRISTUP U RADU S DJECOM

Piše: Marko Mavija, mag.rehab.educ.
18.02.2018. nedjeljaTekst

Poreč, radionica za odgajatelje u organizaciji našoj pod vodstvom Mag.educ.reh. , psihdramski psihoterapeut Marko Mavija i asistenciju Bacc.paed i mag.paed. , integrativnog dječjeg terapeuta Maja Milohanić.
Korisno,kreativno, inovativno osmislila je radionicu koristeći se dramskim metodama i psihodramskim tehnikama za rad s djecom i mladeži.
Utvrđivanjem i nadograđivanjem postojećih znanja te izm... » Pročitaj sve

SELF REFLECTION WORKSHOP

Piše: Marko Mavija, mag.rehab.educ.
07.08.2017. ponedjeljakTekst

U organizaciji Centra za psihodramu Zagreb pod voditeljstvom psihodramskog psihoterapeuta Marko Mavija, održat će se ciklus 8 radionica otvorenog tipa u mjesecu rujnu u Puli.
Osmišljene su u okviru stručnog usavršavanja gdje svaka radionica može biti zasebna i /ili nastavak te nadogradnja prethodnog iskustva.
Tijekom radionica polaznici će dotaknuti različite kreativne tehnike koje će djelom bit... » Pročitaj sve

Vodič kroz zagrebačke hobby art dućane

Piše: Martina Nemet, dipl. učiteljica
10.01.2017. utorakTekstKad treba nabaviti određeni materijal za kreativno izražavanje, smatram se kompetentnom osobom za savjetovanje! Što radi posla, a što radi osobnog užitka, vječito obilazim ove dućane pa sam ih odlučila sistematično pobrojati i opisati njihove karakteristike.
Po prvi put na jednom mjestu - evo liste!

Zanimljivo je da neke od trgovina nude i dodatne sadržaje, kao što su prezentacije, radionice, ... » Pročitaj sve

Kreativno razmišljanje - tehnike koje pomažu (2. dio)

Piše: Martina Nemet, dipl. učiteljica
08.01.2017. nedjeljaTekstNakon što ste se upoznali s principima kreativnog razmišljanja (u prvom dijelu teksta), predložit ću Vam neke od konkretnih tehnika koje Vas mogu potaknuti na još više kreativnosti, odnosno pomoći Vam sagledati problem iz raznih zanimljivih perspektiva. Koristite više metoda odjednom, razvijajte vlastite vježbe kreativnosti, igrajte se i maštajte!

1. Brainstorming ili „oluja ideja“

Najpoznatija tehnika kreativnog rješavanja problema je brainstorming ili oluja ideja. Iako je potekla je iz poslovnog svijeta još 1950-ih, koristi se u najrazličitijim kontekstima, od škola do velikih korporacija, a njezine se taktike i varijacije razvijaju još i danas.
» Pročitaj sve

Kreativno razmišljanje - tehnike koje pomažu (1. dio)

Piše: Martina Nemet, dipl. učiteljica
06.01.2017. petakTekstU ovom tekstu predstavit ću činjenice o kreativnosti i divergentnom mišljenju, te Vam u drugom dijelu predložiti niz zanimljivih metoda koje možete isprobati za poticanje vlastitog stvaralaštva. One se mogu koristiti za bilo kakav oblik kreativnosti; generiranje novih ideja, teorija ili izuma, umjetničko stvaralaštvo, rješavanje problema ili kao oblik terapije,relaksacije. Neke od pobrojanih tehni... » Pročitaj sve

DRAMA U TEKSTU

Piše: Marko Mavija, mag.rehab.educ.
21.12.2016. srijedaTekst

Dragi roditelji, učitelji i svi zaljubljenici u radu s djecom…
Obraćam Vam se ovim putem da vam približim zanimljiv način rada na tekstovima (kraćeg sadržaja).
Naime u svome radu nailazio sam na teškoće u usvajanju pjesmica, igrokaza i kraćih priča kod djece.
Što je uvelike doprinijelo povećanju njihovoj anksioznosti prilikom izvedba pred publikom ili ti smanjenju samopouzdanja kod njih sama pred... » Pročitaj sve

Dijete i igra

Piše: Maja Maček, prof. rehabilitator – defektolog
20.11.2016. nedjeljaTekst

Igra je najvažnija i osnovna aktivnost predškolskog i školskog djeteta. Igra je slobodna, spontana aktivnost koja proizlazi iz unutrašnje potrebe djeteta i sastavni je dio života svakog djeteta. Značaj igre je u tome što usklađuje i potiče fizički, spoznajni i socijalno – emocionalni razvoj djeteta, oslobađa od napetosti, rješava konflikte.

Dijete se igra jer se razvija, a razvija se zato što se ... » Pročitaj sve

Psihodrama kao metoda rada na sebi

Piše: Marko Mavija, mag.rehab.educ.
19.11.2016. subotaTekst

PIPILOTA, kao promotor i podržitelj ovakvog rada na sebi, unosi kraći opis o tome što je psihodrama s težnjom da svi Vi koji se budete susreli oči u oči s našom web stranicom, možete nahraniti vaša čula novom teorijom i tko zna možda i zakoračiti u novi način istraživanja sebe. Psihodrama je već par godina na dohvatu ruke Vama jer se prožela skoro kroz sve gradove Hrvatske…

Psihodrama je psihot... » Pročitaj sve

PIPILOTA, © 2018.